Service & Säkerhet sedan 1969

Brandtjänst

Livräddande första hjälp till barn

Hjärtstopp hos barn är, som tur är, ovanligt. Men om det mot förmodan skulle inträffa, är det bra att veta hur man ska agera.

Vi som utbildar i denna kurs är utbildade i Pediatric Education for Prehospital Professionals (PEPP)

Under kursen ”Livräddande första hjälp till barn/barn HLR” hos Södertörns Brandtjänst får du lära dig hur man kan ta hand om ett barn om olyckan är framme. Hur man gör om barnet har satt något i halsen, är medvetslöst eller drabbats av ett andnings eller hjärtstopp. Både teoretisk och praktisk träning ingår. Tekniken delas upp i åldersgrupperna 0-1 år och 1 år – puberteten. Efter utbildningen erhålls kompetensbevis.

En kurs hos Södertörns Brandtjänst i Livräddande första hjälpen till barn/Barn HLR innehåller:

  • Hur man kontrollerar medvetande och andning
  • Hur man larmar 112
  • Hur man utför HLR på barn
  • Hur man placerar ett skadad barn i stabilt sidoläge
  • Vad man gör då barnet satt i halsen
  • Att agera vid allvarliga akuta sjukdomar

Riktlinjerna för hjärt-lungräddning hos barn skiljer sig från riktlinjerna för hjärt-lungräddning hos vuxna, men man försöker att likforma dessa riktlinjer i allt större omfattning för att därigenom förenkla helhetsbudskapet.

Förutsättningar

En utbildning i Livräddande första hjälpen till barn tar i de flesta fall ungefär fyra timmar, men tiden kan givetvis variera beroende på innehållet. En grupp består av max 10 personer. Inga förkunskaper krävs.

Alla våra Instruktörer har bakgrund inom ambulansen, räddningstjänsten eller akutsjukvården.

Kostnad för kurs Livräddande första hjälpen till barn

550:- Per deltagare (priset är inkl. moms)

Boka en kurs

Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra livräddande utbildningar i första hjälpen till barn eller för att boka en kurs i första hjälpen. Våra kontaktuppgifter hittar du HÄR.